Author Archives: Sven Sonite

This guy is known as Sven Sonite

Musiikki

Sattuipa kerran automatkalla: Vanhojen levyjen joukosta kaivelin itse koostetun kokoelmalevyn kaikkea kohtuullisen poppia konemusiikkia, kuten Antilooppia jne. Autossa kannet avatessa huomasin, että sisällä ei ollutkaan odottamani levy, vaan sen sijaan levyllinen täynnä Nightwishiä ja Stratovariusta! Musiikkia Nightwishin ensimmäiseltä kahdelta levyltä, Angels Fall Firstiltä ja Oceanbornilta. Nuo levyt piti mainita erikseen sen vuoksi, että pystyn näin todistamaan kuunnelleeni Nightwishiä juniorimpana jo ennen kuin se breikkas isosti. Stratovariusta oli kai ainoastaan levyltä Visions, sattuneesta syystä biisilistausta ei levykannessa ollut..

Kuunnellessa huomasi parikin asiaa. Ensimmäinen tietysti se, että jos laulajat poistettaisiin kuvioista, niin Nightwish ja Stratovarius kuulostavat aivan toisiltaan. Tuplabasari jauhaa, kitarat surisevat ja kiippari tiluttaa orgastisesti.  Joka biisissä. Kunnes tulee soolo, jossa tuplabasari jauhaa, kitarat surisevat ja kiippari tiluttaa orgastisesti.

Toinen oli se, että tarkkaan näitä silloin yläasteella ja lukion ekoilla luokilla tuli kuunneltua, kun Elvenpathit ja muut löytyi heti, kun vähän matkaa biisiä kuunteli.

Levy pysyi kuuntelussa. Jonkin aikaa. Tarvittiin ripaus camp-huumoria tueksi, mutta kyllähän Black Diamond aina yläasteaikaan ihmisen tiputtaa. Uskomatonta, että ko. biisi oli (ainakin Joensuussa) uskottavaa musiikkia yläasteella. En pitänyt hitaista biiseistä, vaan päätä seinään tyyppistä takomista piti olla.

Vanha kunnon kitaravääntö toi mieleen myös ne hetket, jolloin olen siihen musiikkiin eläytynyt täysillä. Henkilökohtaisesti viuhtominen ei alkanut tanssimusiikin parissa, vaan pakkoliikkeitä on ollut aina. Jos kitaramättö olisi vaan eri levelillä vielä kolahtanut, olisin pitänyt itseäni ihan semihyvänä bogopoikana jossain moshpitissä. Kasan alimmaisena.

Joka tapauksessa, kitaravääntö oli aikamatka lähimenneisyyteen ja nuoruuteen. Silloin, kun oli vielä nuori. Teki mieli sulkea silmät, mutta tyydyin vaan seikkailemaan muistoissa, lähinnä lukioaikaisissa, sillä olin kuskina. Onneksi hirvet pysy puskissa.

Nautin oikeastaan tuosta aikamatkasta. Musiikki oli hyvää, koska en ole aikoihin kuunnellut. Muistot musiikin kuuntelusta vei aina yo-kirjoitusten valmistautumiseen, perus teinijuobotteluihin ja hiihtokuvioihin. Musiikkiin liittyi vahvasti tilanne ja kokonaiskokemus. Nightwishin keikka Ilosaarirockissa tänä vuonna oli mielestäni huono, enkä ole sen jälkeen jaksanut koko uutta levyä kuunnella. Muistot ovat huonoja ja musiikkikin kuulostaa heti huonommalta.

Tänään huomasin Facebookissa erään kaverini laittaneen kuvia kansioon “hold your colours” . Tuli heti mieleen Pendulumin Hold Your Colour ja piti vähän kuunnella. Muistin elävästi… no jotenkuten.. viime vuoden Pendulumin helsinginkeikan, jolla olin pitkästä aikaa niin irti, kuin ihminen voi nauttiessaan olla. Oikein kylmät väreet meni kuunnellessa.

Tällä kertaa sai sulkea silmätkin.

Syyskokous

Syyskokous on ylihuomenna. Muista osallistua, jos olet jäsen, jos haluaisit olla jäsen tai jos ilmaiset virvoitusjuomat (perinteisin pykälin) kiinnostavat.

Aalef-kabinetti. Klo 19.

#techmu

Postituslista

Techmun asioista kannattaa pysyä kärryillä. Blogi ja foorumi ovat kyllä hyviä tapoja, mutta sähköpostilistalla on kaikkein päräyttävimmät viestit ja viimehetken viestintä. Varmista paikkasi komentoketjussa. Liity.

https://www.ltky.lut.fi/mailman/listinfo/techmu

Kohti syksyä

Syksy ja kylmä on tullut maahan ja mieliin. Techmukin aloittaa syksyn järjestötoiminnan pitämällä syyskokouksen. Syyskokouksesta tiettävästi saa fuksipisteen ja kokouksen asialistaehdotelma ja muu häröily löytyy osoitteesta http://techmu.lnet.fi/smf/index.php?topic=516.0.

Tule irkkiin kanavalle #techmu!

Tervetuloa fuksit

Techmun puolesta toivotan teidät fuksit (tai ette kai vielä teknisesti ottaen ole fukseja..) sydämellisesti tervetulleeksi kouluumme ja porukkaamme. Ei tämä hassumpi paikka ole.

Toivotan teidät myös tervetulleeksi Techmun tapahtumiin. Me olimme niitä, jotka olivat teitä vastaanottamassa ensimäisenä koulupäivänä. Me olemme niitä, joiden olette kuulleet pitkin viikkoa eri tapahtumissa soittavan. Me olemme niitä, jotka käytännössä vastaavat kiltojen musiikkitarjonnasta. Näkyvyyttä siis on, kuuluvuutta myös, mutta niin on vastuutakin.

Emme ole mikään jäyhä joukko, vaikka aluksi siltä voisi tuntuakin. Tule tutustumaan meihin Club Olohuoneissa G-baarissa pakollisen techmupisteen puitteissa. Älä pelkästään käy pistettä, vaan tule turisemaan musiikista ja näkemyksistäsi.

Onko aiempaa levyjensoittotaustaa tai innostusta konemusiikkiin? Jos on niin hienoa. Halutessasi pääset soittamaan mahdollisimman pian Techmun tapahtumiin.  Jos ei ole, niin pelkkä kiinnostus riittää – meitä pelkällä kiinnostuksella mukaan lähteneitä on paljon ja niin vain allekirjoittanutkin viidettä vuotta pyörii (nyt jo vähän vähemmän) kuvioissa.

Itselle Lappeenrannassa kaikkein eniten elämyksiä tarjosi juuri Techmu, mutta niin kai kaikki aina sanovat. Hienointa oli aivan tämmöisenä amatööri dj:nä olla soittamassa Divassa levyjä. Ihan oikeat bileet. Ja monta kertaa! Karuinta on ollut krapulaisena Club Y jälkeisten jälkien siivous.. Ei uskoisi että Kellarin siivoamiseen voi mennä yli 10h, eikä se ollut ainoastaan työn määrän syytä..

Tule juttelemaan ja hengailemaan, syyskokoukseen tai vaikka ihan soittopaikoille tai tunnistat meidät myös Techmu-paidoista. Olemme kuitenkin yksi koulun näkyvimmistä ja aktiivisimmista kerhoista, että suhinaa meillä riittää :)

Rautaa rajalla

Nyt on vähän ripeämpi hostaus alla. Jospa kohta voitaisiin mennä vaikka julkisuuteen, kunhan nyt domaini vielä saataisiin..

Uutta serveriä

Uutta rautaa kun saadaan blogirajalle, niin saadaan tämäkin kikkare julkistettua ja julkisuuteen :)

We are alive

While techmu has been one of the most active organizations in the Eastern-Finland, the facinating world of internet has been mostly forgotten. There is many reasons – if you’re techmu member or has been techmu member in last five years, you know the problems. Mostly it has been about laziness and great things like that.

Now there could probably be the time to change things. We weren’t the first one to put up the blog, but that bus already took off. Now it is important that: 1) we are not the last one 2) blogging means something for us. We are somewhat thrilled about this opportunity and hopefully we have enough enthusiasts to keep this going.

The blog will be about the techmu events, about the techmu people and techno culture in Eastern-Finland (like, we are yelling that there isn’t one..). Now we are still adding some bells and whistles to the pages and getting this work but soon we could be ready to go live with this. So, keep coming back!