Author Archives: Pauli Huhtiniemi

Housebasen paluu

Lappeenrannan pitkäikäisin bileorganisaatio Housebase järjestää pitkän hiljaiselon jälkeen bileet. Housebase strikes back! -tapahtuma pidetään Lappeenrannan Divassa perjantaina 9.1.2009 ja soittamassa ovat Housebasen Andy Braun ja Pelle D sekä lisäksi Mocco.

Klubituksen keskustelussa onkin jo muisteltu menneitä vuosia. Omallakin kohdalla ensimmäiset “oikeat” konemusabileet olivat juurikin Housebasen järjestämät Housespace-kekkerit vuonna 2002. Soittamassa olivat muun muassa Proteus ja Eliot Ness, edesmenneen Nitetrainin tanssilattian koko ei meinannut riittää millään ja meininki oli ikimuistoista nuorelle ensikertalaiselle. Harmi kun en löytänyt tähän videota noista bileistä, jonkun vanhan koneen kovalevylle jäänyt. Housebasen joistakin muista tapahtumista löytyy pätkiä heidän Youtube-kanavaltaan.

Nähdään bileissä!

Vuosi 2008

Vuoden lähestyessä loppuaan heräsi ajatus summata vähän kulunutta vuotta Techmun osalta.

Techmun mennyttä vuotta sävytti ehkä eniten sukupolven vaihdoksen loppuun vieminen, kun vetovastuu siirtyi miikkag:ltä Nikelle. Jo syksy mentiin Niken johdolla miikkag:n toimiessa välillä taustapiruna, vuodenvaihteen jälkeen Nikke onkin sitten täysin virallisesti Techmun tuorein puheenjohtaja.

Erittäin piristävää on ollut uusien kasvojen tuleminen mukaan toimintaan, jonka ansiosta aktiivisen ydinporukan määrä on pysynyt riittävänä toiminnan ylläpitämiseksi. Myös dj-kurssilla oli jälleen monia kiinnostuneita ja saakin nähdä, josko sieltä jälleen uusia aktiiveja löytää Techmun joukkioon.

Techmu järjesti tänä vuonna viisi Konehuonetta Lappeenrannassa, viimeisimmän toukokuussa. Tapahtumaan kohtaan tuntuisi edelleen olevan kiinnostusta ja kun aktiivisia jäseniäkin näyttäisi kerhossa olevan, niin jatkoa voi hyvinkin olla vielä luvassa. 

Club Olohuoneita järjestettiin seitsemän kertaa, joissa tänäkin vuonna nähtiin aloittelevien deejiiden ensimmäisiä julkisia esiintymisiä. Perinteiseen tapaan julisteiden tekeminen ajoissa oli aivan yhtä vaikeaa kuin aikaisempinakin vuosina.

Ug-henkeäkin pidettiin yllä intiimien ja venueltaan omalaatuisien Salpalinjan puolustus -bunkkeribileiden merkeissä, kertaalleen sekä keväällä että syksyllä. 

Techmun saunailtoja Yo-talon kellarissa järjestettiin sumuisten muistikuvien mukaan ainakin kolmesti. Parit vähän virallisemmatkin kokouksetkin pidettiin, joskin perisuomalaiseen tapaan ne tärkeimmät päätökset taisi tulla siellä saunan lauteilla tehtyä.

Techmun soittajia nähtiin vuoden mittaan keikoilla muun muassa Helsingissä Dimensionin bileissä, Kotkassa Lighthousessa sekä Lappeenrannassa Horroksen Kaiku-tapahtumissa.

Keväällä Techmu sai viimein hommattua kauan haaveillut cd-soittimet LTKY:n suosiollisella avustuksella. Pioneerin CDJ-800mk2-soittimet löysivät kodin Skinnarilasta ja soittimilla onkin ollut käyttöä jo monissa tapahtumissa. Seuraavat vuodet sitten laitetaankin euroja syrjään uutta mikseriä ajatellen, niin ehkä Techmun 20-vuotisbileissä on myös 4-kanavainen mikseri käytettävissä ihan omasta takaa :) 

Myös Techmun nettisivut uudistuivat, kun vuosia kestänyt ja kolme eri puheenjohtajaaa nähnyt eeppinen kehitysprojekti saatiin viimein siihen vaiheeseen, että kehdattiin jotain julkaista. Tai olisi ollut jo vähän aikaisemmin, mutta ei ollut palvelinta. Eikä ole oikeastaan vieläkään. Tai rautaa on, mutta ei sopivaa nurkkaa sille.  Joka tapauksessa – kiitos Jasmo, kun runnoit tämän läpi. 

Siinähän ne tärkeimmät tapahtumat kuluneelta vuodelta taisivat ollakin. Jos jaksoit tänne asti lukea, niin onnea vuodelle 2009 ja muista, että kaveria ei saa ampua raketilla!

Syksyn mixtape-satoa

Valoa pimenevään syksyyn tuo techmulaisten viimeaikaiset mixtapet! Techmun joukosta löytyy laajalla skaalalla eri soundin ystäviä ja nyt esiteltävät miksaukset tarjoavat nekin kolme hyvin erilaista näkemystä elektronisesta musiikista.  

Nikke

Nikke palasi takaisin Suomeen yli vuoden mittaisen Berliinin visiitin jälkeen. Berliini lienee kiistatta yksi tärkeimmistä kaupungeista mitä tulee nykyaikaisen tekno-soundin kehittymiseen ja nykytilaan.  Olen kuullut, että kenenkään musiikkimaku ei ole enää entisensä Berliinin visiitin jälkeen, joten hep lataukseen Niken Comeback Techno! -setti ja kommenttia miten miehen kävi.

Pepeto

Pepeto on pysynyt suurimmaksi osaksi Suomen kamaralla, mutta sukeltanut sitäkin syvemmälle 80-luvun italo discon syövereihin. Viime keväänä julkaistu klasari-setti Italo Madness keräsi paljon kehuja ja uudempi Electronic Evening -miksaus sisältää myös pari uudempaakin raitaa.

Pauli Huhtiniemi

Allekirjoittanutkin sai soittimet kytkettyä uudessa asunnossa ja tuloksena syntyi reilu tunnin paketti nykyaikaista proge-housea: October 2008 Promo Mix

Tulevia tapahtumia Lappeenrannassa

Techmun tulevista tapahtumista ei ole tarkempia tietoja vielä julkaistavaksi, joten heitetäänpä vinkkejä muiden tahojen järjestämistä tapahtumista.

Tänään 30.8 Lappeenrannassa Sataman valot – tapahtumassa “teknoteltta” (kuten paikallisissa lehdissä kuulemma on uutisoitu), eli housea Cafe el Ranta Visualin merkeissä.

Syyskuun 20. päivä ug-hengessä Horros Open Decks:

Soititpa ambienttia, diskoa, teknoa, hiphoppia tai vaikka trancea, nyt sinulla on tilaisuus kokeilla soittamista yleisön edessä.